Tips voor het bestrijden van keldervochtigheid in de zomer

Tips voor het bestrijden van keldervochtigheid in de zomer

Tips

Budgetafdichting, we weten dat een van de plaatsen die het meest door vocht worden aangetast, uw kelder is. Terwijl de rest van je huis gewoon benauwd aanvoelt, kan de kelder een broedplaats voor schimmel worden als de luchtvochtigheid te hoog is.

We hebben wat informatie en tips verzameld over de luchtvochtigheid in de kelder en hoe deze te bestrijden tijdens de hete zomer (en nu lente) maanden.

Stap 1:  Meet De Vochtigeid

Eerst moet je weten waar je mee te maken hebt. Hoe vochtig is het in je kelder? Om dit uit te vinden, hebt u een vochtigheidslezer (hygrometer) nodig die u kunt kopen bij een winkel voor thuisverbetering of online. Maar zelfs zonder het, als u condensatie op uw kelderwanden en andere oppervlakken opmerkt, is de vochtigheid waarschijnlijk te hoog.

 Wat is een gezond Vochtigheidsniveau?

Een gezond vochtigheidsniveau wordt bereikt wanneer u zich comfortabel voelt in een kamer, er is geen condensatie op de oppervlakken, geen duidelijke schimmelgroei of rot. Uw optimale vochtigheidsgraad in de kelder tijdens de zomer hangt af van vele factoren, zoals waar u woont, de leeftijd van het gebouw, het type kelderisolatie, enz. Voor het grootste deel moet een vochtigheidsgraad tussen 40% en 60% ideaal zijn voor uw Maryland kelder.

Natuurlijk zal de luchtvochtigheid variëren, afhankelijk van het weer, dus je kunt het meerdere keren meten om je gemiddelde te bepalen.

Stap 2: Controlevochtigheid

Als je eenmaal weet hoeveel je nodig hebt om de luchtvochtigheid te verlagen, is het tijd om wat acties te ondernemen. Maar voordat u begint met het verlagen van de luchtvochtigheid, is het belangrijk om te begrijpen waarom het vochtig is in uw kelder. Vochtigheid wordt veroorzaakt door verdamping van water in de lucht. Als er geen zichtbare lekken of plassen water in uw kelder zijn, zijn hier enkele veelvoorkomende redenen waarom uw kelder vochtig is:

Vanwege de natte funderingsmuren. Wanneer de grond rond je kelder oververzadigd raakt met water, begint het water zijn weg te vinden in de kelder door de poreuze betonnen muren.
• Omdat er een droger of ander apparaat in uw kelder wordt ontlucht.
• Omdat er water onder uw fundering zit.
• Omdat vochtige lucht van buitenaf toegang heeft tot uw kelder.

Dus als u geen duidelijke lekken heeft, kunt u de vochtigheid in uw kelder als volgt regelen:

Ontvang een luchtontvochtiger. Afhankelijk van de grootte van je kelder en de omvang van het vochtprobleem, heb je er misschien een paar nodig. Krijg er eerst een en kijk hoe goed het presteert. Als het een vochtigheidsgraad tot 50% en nog lager kan krijgen, moet u helemaal klaar zijn. Tegenwoordig kunt u kiezen uit verschillende ontvochtigeropties – van draagbare modellen tot commerciële ontvochtigers met grote capaciteit.

Houd de ramen dicht. Als je erover nadenkt, wanneer je op een warme, vochtige dag kelderdeuren en -vensters opent, is het enige dat je doet meer vochtige lucht binnenlaten. Dit is in tegenstelling tot wat je probeert te bereiken.

Overweeg een ventilatiesysteem. De lucht in beweging krijgen zal zeker helpen met vocht en benauwdheid. Je opties omvatten het aansluiten van je kelder op het centrale HVAC-systeem, het opzetten van een aparte mini-split airconditioning of improviseren met een paar fans hier en daar.

Isoleren. Voorkom dat warmere buitenlucht en waterdamp in uw kelder terechtkomen door scheuren en openingen rond ventilatieopeningen en pijpen. Je kunt ook leidingen isoleren: koudwaterleidingen om te voorkomen dat ze ‘zweten’ in de zomer en warmwaterleidingen – om te bevriezen in de winter.