6 Manieren om een ​​vochtige kelder uit te drogen

6 Manieren om een ​​vochtige kelder uit te drogen

Kelder

Soms kan het uitdrogen van een vochtige kelder een voortdurende strijd zijn. In andere gevallen is het een strijd om thuisonderhoud die misschien oplosbaar is met slechts een simpele schoonmaakbeurt.

1. Installeer een luchtontvochtiger

In veel klimaten is dit gewoon een geweldig idee voor algehele thuisklimaatregeling, omdat kelders de neiging hebben iets meer vocht op te vangen dan andere delen van het huis. Als u echter vatbaar bent voor een natte kelder, wordt een ontvochtiger een noodzaak.

2. Ventileer het gebied

Om een ​​natte kelder te luchten, zodat je klimaatbeheersingsapparatuur zoals luchtontvochtigers kunt installeren, moet je misschien wat geïmproviseerde ventilatie creëren door ventilatoren te laten draaien en deuren of ramen op tuinniveau te openen. Als uw oven een luchtcirculatieoptie heeft om het hele huis te ventileren, kan dit ook helpen om de kelder te luchten, een die vaak kan worden gecombineerd met andere opties om de lucht in het hele huis te laten circuleren. U kunt zelfs overwegen om een ​​draagbare ruimteverwarmer te kopen om het droogproces te versnellen.

3. Sluit uw beton opnieuw

Keldervocht kan langzaam door uw betonnen muren dringen als ze onbehandeld zijn, en ouder beton is hier vatbaarder voor. Dit kan zelfs leiden tot condensatie, waarbij zich vochtkorrels vormen op het oppervlak van muren of vloeren. Dit levert een grote bijdrage aan schimmelproblemen in huizen waar het niet wordt gecontroleerd, maar u kunt condensatie stoppen door een betonnen verf- en sealercombo te gebruiken om uw muren en vloer te beschermen

4. Let op luchtlekken

In veel huizen kan het punt waar de fundering de vloer raakt een toegangspunt voor vocht zijn. Dichtingen rond kelderramen, ventilatieopeningen door de gevelbekleding voor de uitlaat van uw droger en andere kleine toegangspunten voor vocht kunnen veel water binnenlaten, vooral tijdens regenbuien. Als u lekkende ramen of ventilatieopeningen heeft, kan een siliconenafdichting of schuimstrippen helpen om de lekken te dichten.

5. Zorg voor regenpijpen en sorteerproblemen buiten

Als er zich vocht rond de buitenkant van uw fundering verzamelt, is het vaak onmogelijk om te voorkomen dat dingen een beetje vochtig worden binnenin, en zelfs afdichtingsmiddelen kunnen na verloop van tijd worden verslagen als er voldoende vocht is verzameld buiten het huis. Ervoor zorgen dat uw regenpijpen ten minste vier voet van het huis zijn, is een manier om ervoor te zorgen dat water wegloopt van uw fundering, waardoor de hoeveelheid vocht die zich binnenin kan verzamelen, wordt verminderd.

6. Inspecteer opritten en andere constructies in de buitenlucht

Net als uw sortering, kunnen uw opritten, patio’s en bloementuinen ook vochtvangers buiten worden die ervoor zorgen dat uw pogingen om uw kelder uit te drogen geen succes worden. Het gebruik van een koude pleister om scheuren, gaten of andere problemen op te lossen, helpt het water weg te laten lopen van uw huis in plaats van het aanmoedigen van poolen en verzamelen, en onderhoud van extra functies van het pand zoals dekken en bloementuinen om ervoor te zorgen dat ze een goede afvoer hebben tijdens slecht weer is ook belangrijk.