4 Manieren waarop vocht een geventileerde kruipruimte binnengaat

4 Manieren waarop vocht een geventileerde kruipruimte binnengaat

controle

Hier in het zuidoosten van de VS hebben we veel kruipruimtes. De meeste zijn ontlucht. Zelfs de meeste nieuwe worden ontlucht. Het is niet omdat het de beste manier is om ze droog te houden. Dat is zeker niet waar. We hebben genoeg onderzoek naar kruipruimtes om beter te weten. Nee, ze worden geventileerd omdat funderingsroosters tientallen jaren geleden in de code zijn gekomen en eenmaal daar is zoiets moeilijk te verwijderen.

Dus als u een geventileerde kruipruimte heeft, vooral in een vochtig klimaat, heeft dit waarschijnlijk vochtproblemen. En waar komt dat vocht vandaan? Laten we kijken.

1. Sanitair lekken

Het eerste waar je aan zou denken als we het hebben over water dat in een ruimte komt, is dat een deel van je huis een soort lek is. Veel leidingen, zowel toevoerleidingen als afvoerleidingen, lopen door kruipruimtes en lekken af ​​en toe. Omdat kruipruimtes niet vaak worden bezocht, kunnen die lekken lang duren voordat ze worden ontdekt. Dit is vooral het geval wanneer een pijp op vuil of grind lekt in plaats van op plastic. Op een keer ontdekten we een leidinglek in een kruipruimte nadat we het hadden ingekapseld. Hoeveel jaar was het daar voordat we langs kwamen? Wie weet!

2. Bodem

Een andere grote bron van vocht in kruipruimte is onbedekte grond. De onderstaande foto toont onze Georgia rode kleigrond in een kruipruimte. Het lichtere gedeelte was onbedekt en zag er droog uit. Je denkt misschien dat het niet veel vocht in de kruipruimtelucht doet, omdat het er zo droog uitziet. Maar je zou het verkeerd hebben.

Het donkerdere stuk grond dat hierboven werd getoond, was bedekt door de plastic dampscherm (6 mil polyethyleen) voordat ik het terugtrok voor de foto. Het is donkerder omdat het nat is. De reden dat de onbedekte grond droog leek, is omdat deze constant water in de kruipruimtelucht verdampte.

3. Funderingsmuren

Vocht kan ook uit de grond buiten het huis komen door te migreren door de funderingsmuren. Geventileerde kruipruimtes krijgen zelden enige vorm van vochtbestendige of omtreksafvoeren aan de buitenkant. Hierdoor kan natte grond buiten de kruipruimte erdoorheen komen, zoals u hieronder ziet.

De kruipruimte op de onderstaande foto had veel van dit vocht. De achtertuin liep schuin af in de richting van het huis en oefende veel hydrostatische druk uit op de kale betonnen blokwand. Je kunt zien hoe goed dat werkte. De hele kruipruimte had een paar centimeter stilstaand water. En het had niet eens geregend toen ik er was.

4. Funderingsopeningen in kruipruimtewanden

Ten slotte hebben we de ventilatieopeningen in de kruipruimtewanden als een bron van vocht. Ja het is waar. Het idee achter die ventilatieopeningen was om de kruipruimte uit te drogen, maar ze doen eigenlijk het tegenovergestelde, althans in de zomer. Hier in het zuidoosten hebben we dit spul in de lucht genaamd waterdamp.