Illustraties van onze campagne eisen aan de hand van concrete getuigenissen uit het Zuiden.

Gok niet met voedsel

Lees alles over deze eis

 

Florence Muoki

"Alles is zo duur geworden"

"Wij planten bomen en groenten die we verkopen om voedsel te kopen en onze kinderen naar school te sturen. Maar nu alles zo duur is geworden, gaan ze niet meer naar school omdat ze thuis groenten moeten helpen kweken. Wij zijn volledig afhankelijk van de regen, maar die is heel onvoorspelbaar. Zodra we hebben geoogst en onze opbrengst hebben verkocht, kunnen onze kinderen weer naar school. Zonder regen hebben wij niets te eten en geen enkel inkomen."

Lees verder

 

Geen voedsel in de tank

Lees alles over deze eis

 

Biobrandstof

"Amper genoeg eten voor onszelf"

Biobrandstoffen zorgen niet voor een daling in de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien wordt het overgrote deel van de biobrandstoffen gemaakt van voedselgewassen zoals maïs, graan en soja. Door de grote vraag naar deze gewassen, stijgen de voedselprijzen spectaculair. Vooral mensen in het Zuiden worden daarbij het hardste getroffen, ze kunnen steeds minder voedsel kopen en lijden honger .
 

Sawit Watch, een partnerorganisatie van 11.11.11, trok naar Borneo in Indonesië en tekende in onderstaande filmpjes pakkende getuigenissen op.

Lees verder

 

 

Stop land- en waterroof

Lees alles over deze eis

 

Amin uit Indonesië

Amin uit Indonesië: "Plots was onze grond eigendom van de staat"

Een van de oorzaken van het wereldwijde hongerprobleem is de grootschalige landroof. Internationale investeerders kopen gronden op, zetten er plantages op en verdrijven zo de lokale boeren van hun land. De wedloop om land verloopt ongemeen hard in het Zuiden. Amin, een boer uit West-Sumatra in Indonesië kan erover meepraten. Toch geeft hij de moed niet op:

Lees verder

 

Een duurzaam klimaatbeleid

Lees alles over deze eis

 

Peru: Als het water goedkoper was, zouden we veel meer voedsel kunnen verbouwen

Peru: "Als het water goedkoper was, zouden we veel meer voedsel kunnen verbouwen"

De 39-jarige Peruaanse boer Jesús Buiza Navarro woont samen met zijn vrouw en 2 kinderen in het district Pachacútec in de provincie Ica. Het gebied wordt de laatste jaren geteisterd door extreme droogtes. Daarbovenop slorpen nieuwe landbouwexportbedrijven het leeuwendeel van het water op voor de productie van hun gewassen. Dat maakt van water een kostbaar goed met een prijskaartje dat steeds duurder wordt.

Lees verder

 

Steun 11.11.11 Zoek een soepactie

Blijf op de hoogte

inschrijven