Organiseer een soepactie als groep

We koken in groep op vrijdag 18, zaterdag 19 & zondag 20 oktober.
Hoe meer mensen gelijktijdig koken van woede, hoe sterker het signaal dat we aan politici geven.

Hoe begin je hieraan?

1. Bundel de krachten
Neem contact op met andere groepen in jouw gemeente die ook met voedsel of het Noord-Zuidverhaal begaan zijn. Vraag hen of ze mee willen stappen in het Ik Kook Van Woede-avontuur.

2. Eén soepmoment, één locatie
Kies voor één soepmoment op één plek. Zoek een goede locatie waar veel volk passeert en een goed moment om de Ik Kook Van Woede-soepstand op te zetten.

3. Registreer je actie.
Registreer hier je actie. De website geeft een mooi overzicht op de landkaart van alle Ik Kook Van Woede-soepacties. Het is mogelijk om op verschillende manieren ( naam soepactie, postcode of gemeente) te zoeken naar een Ik Kook Van Woede-soepactie in je buurt. 
 

4. Bestel materiaal
Iedereen die een Ik Kook van Woede-soepactie registreert krijgt gratis een standaardpakket met (promotie)materiaal toegestuurd om je Ik Kook van Woede-soepactie aan te kleden. Wil je meer materiaal bestellen, dan kan dat hier.


Welke soep maken we?

Je kan een eigen soeprecept kiezen of je kan inspiratie opdoen bij onze soepsuggesties.

De voorkeur gaat uit naar soep met lokale seizoensgroenten. Wie nu al wil starten, kan zelf de groenten kweken en zo tuiniers bij de actie betrekken.


Het is zover

Geef de voorbijgangers een kom soep met een woordje uitleg over de Ik Kook Van Woede-campagne. Aan wie nieuwsgierig is geef je de folder met de eisen van de campagne.

Zet de kartonnen collectebus naast je soeppot voor een vrije bijdrage aan de campagne.

We willen de mensen vooral informeren over de hongerproblematiek in de wereld. De focus ligt hier dus minder op de fondsenwerving want de financiële actie vindt zoals gewoonlijk plaats in het weekend van 9 -11 november.

Heb je nog vragen? In onze FAQ vind je allicht hét antwoord.

registreer jouw actie !
Campagne 2013 Steun 11.11.11 Zoek een soepactie

Blijf op de hoogte

inschrijven