Campagne 2013: ik kook van woede

Wereldwijd lijden 842 miljoen mensen honger. Dat is 1 op 8. Nog eens 1 miljard mensen heeft geen toegang tot kwalitatief en gezond voedsel. Toch wordt er genoeg voedsel geproduceerd om de wereld 1,5 keer te voeden. Dat is schandalig, maar ook hoopvol. Want met veel goede wil en de nodige politieke druk kunnen we het probleem oplossen.

Twee jaar lang willen we ons onderdompelen in de voedselproblematiek en er ook werkelijk iets aan veranderen. Door te focussen op het voedselsysteem. Door te kijken naar de voedselprijzen en de voedselspeculatie aan te pakken. Door in te gaan op de gevolgen van de klimaatverandering en te kiezen voor duurzaamheid. Door 'hot items' als biobrandstoffen, landroof en ons handelsbeleid aan te pakken.

Wil je meer weten over de Ik Kook van Woede-campagne van 11.11.11? Het basisdossier en de actiekrant geven je alle informatie. 

Kick-Off

Op 21 september kom je alles te weten over de Kook van Woede-campagne. Zo kan je in jouw buurt aan de slag gaan om samen een soepactie op te zetten.deze kick-off geeft je zeker zin om aan de slag te gaan.

Soep-actie

Een heel weekend lang, van 18 tem 20 oktober,wordt er soep geserveerd. Zo zetten we de voedselproblematiek in de kijker. We tonen dat we 'koken' van woede omdat honger een onrecht is.

Ik Kook Van Woede @school

Op vrijdag 25 oktober, de dag voor de herfstvakantie, gaan de scholen letterlijk koken van woede. Zij zullen massaal soep serveren maar gaan evengoed aan de slag met educatieve materialen van 11.11.11  en haar lidorganisaties.  Alle leerlingen zullen weten dat er genoeg voedsel is en dat er toch nog honger is.

Hét 11.11.11-weekend

Zoals ieder jaar staat het weekend rond 11 november in het teken van de financiële actie van 11.11.11. De Ik Kook Van Woede-activiteiten zijn een aanvulling die vooral gericht is op sensibilisering.

Bijzondere ministerraad

Ons voedselsysteem draait helemaal in de soep, maar er zijn genoeg haalbare oplossingen. Die hebben we gebundeld in een eisenpakket, dat een toekomstgericht en duurzaam antwoord biedt op de problemen waar het Zuiden mee kampt.

Die eisen zullen we eind november voorleggen aan onze federale ministers tijdens een bijzondere ministerraad. Want ook al kan iedereen op z’n eigen manier meehelpen aan een beter voedselsysteem, het probleem moet ook politiek aangepakt worden. Onze Belgische politici hebben de macht om druk uit te oefenen op de internationale fora en moeten een voortrekkersrol spelen in een nieuw beleid tegen de honger.

Doe mee
Steun 11.11.11 Zoek een soepactie

Blijf op de hoogte

inschrijven