1/3 van het voedsel wereldwijd wordt verspild. En dat terwijl 1 op 8 mensen hongerlijdt. Net zoals bij de Ik Kook Van Woede-acties voeren we dit jaar ook campagne voor het recht op voedsel. Dat er zoveel voedsel verloren gaat terwijl miljoenen mensen hongerlijden, vinden wij onaanvaardbaar. Maar sorry zeggen lost niets op. Daarom pakken we het probleem bij de bron aan.

Het eerste jaar wilden we voornamelijk de honger in de wereld terug op de agenda plaatsen en onze verontwaardiging uitspreken over dit hardnekkig probleem. Vandaar ook de soepactie ‘Ik Kook Van Woede’.
Tegelijk wilden we informeren over de oorzaken (biobrandstof, speculatie, klimaatsverandering, landroof) en hebben we ook veel politiek werk verricht. De resultaten van deze campagne vind je hier.

Deze thema’s laten we niet los. Maar tegelijk zetten we voedselverspilling hoog op de agenda.
Er wordt genoeg geproduceerd om iedereen in de wereld te voeden, toch lijden heel wat mensen honger. Bovendien worden ook al de grondstoffen, het water en de energie om dat voedsel te produceren nutteloos verbruikt.

Er moet dringend een beleid komen dat verspilling tegengaat. Sorry zeggen voor al die verspilling volstaat niet.  Daarom  spoort  11.11.11  in  deze nieuwe campagne politici aan om verspilling te beperken in elke schakel van de voedselketen: vanop het veld in het Zuiden tot bij de consument in het Noorden. Want enkel als we fundamenteel ingrijpen, kunnen we verspilling tegengaan.

Organiseer of steun op 17, 18 en 19 oktober een politieke actie, en help 11.11.11 de beleidsmakers te tonen dat het menens is en een goed beleid tegen voedselverspilling wordt geëist. Verzamel dan zoveel mogelijk Sorry Is Niet Genoeg-filmpjes en  post  ze  op  www.nietgenoeg.be. Daar vind je ook alle info over hoe je zo’n actie moet aanpakken of waar in jouw buurt een actie wordt georganiseerd.

 

 Nieuwsoverzicht

Welke soep serveren jullie? woensdag 9 oktober 2013 lees meer
Als de G8 kinderen waren.... donderdag 26 september 2013 lees meer
Inspiratie nodig? donderdag 26 september 2013 lees meer
Waarom het Zuiden de Ik Kook Van Woede-campagne steunt woensdag 25 september 2013 lees meer
“Amper genoeg eten voor onszelf” dinsdag 24 september 2013 lees meer
Peru: "Het klimaat is te droog. We verwachten een magere oogst." dinsdag 24 september 2013 lees meer
Amin uit Indonesië: "Plots was onze grond eigendom van de staat" dinsdag 24 september 2013 lees meer
Voedselspeculatie: Alles is zo duur geworden. dinsdag 24 september 2013 lees meer

Oudere berichten:

Campagne 2013 Steun 11.11.11 Zoek een soepactie

Blijf op de hoogte

inschrijven