1/3 van het voedsel wereldwijd wordt verspild. En dat terwijl 1 op 8 mensen hongerlijdt. Net zoals bij de Ik Kook Van Woede-acties voeren we dit jaar ook campagne voor het recht op voedsel. Dat er zoveel voedsel verloren gaat terwijl miljoenen mensen hongerlijden, vinden wij onaanvaardbaar. Maar sorry zeggen lost niets op. Daarom pakken we het probleem bij de bron aan.

Het eerste jaar wilden we voornamelijk de honger in de wereld terug op de agenda plaatsen en onze verontwaardiging uitspreken over dit hardnekkig probleem. Vandaar ook de soepactie ‘Ik Kook Van Woede’.
Tegelijk wilden we informeren over de oorzaken (biobrandstof, speculatie, klimaatsverandering, landroof) en hebben we ook veel politiek werk verricht. De resultaten van deze campagne vind je hier.

Deze thema’s laten we niet los. Maar tegelijk zetten we voedselverspilling hoog op de agenda.
Er wordt genoeg geproduceerd om iedereen in de wereld te voeden, toch lijden heel wat mensen honger. Bovendien worden ook al de grondstoffen, het water en de energie om dat voedsel te produceren nutteloos verbruikt.

Er moet dringend een beleid komen dat verspilling tegengaat. Sorry zeggen voor al die verspilling volstaat niet.  Daarom  spoort  11.11.11  in  deze nieuwe campagne politici aan om verspilling te beperken in elke schakel van de voedselketen: vanop het veld in het Zuiden tot bij de consument in het Noorden. Want enkel als we fundamenteel ingrijpen, kunnen we verspilling tegengaan.

Organiseer of steun op 17, 18 en 19 oktober een politieke actie, en help 11.11.11 de beleidsmakers te tonen dat het menens is en een goed beleid tegen voedselverspilling wordt geëist. Verzamel dan zoveel mogelijk Sorry Is Niet Genoeg-filmpjes en  post  ze  op  www.nietgenoeg.be. Daar vind je ook alle info over hoe je zo’n actie moet aanpakken of waar in jouw buurt een actie wordt georganiseerd.

 

 Nieuwsoverzicht

tv-spot 2013 zaterdag 19 oktober 2013 lees meer
Verslag actieweekend vrijdag 18 oktober 2013 lees meer
Ik Kook Van Woede in de pers donderdag 17 oktober 2013 lees meer
Bedankt allemaal! donderdag 17 oktober 2013 lees meer
Meer dan 700 soepacties woensdag 16 oktober 2013 lees meer
woensdag 16 oktober 2013 lees meer
Kook mee van Woede net als Jeroen Meus donderdag 10 oktober 2013 lees meer
Geen voedsel in de tank woensdag 9 oktober 2013 lees meer

Oudere berichten:

Campagne 2013 Steun 11.11.11 Zoek een soepactie

Blijf op de hoogte

inschrijven